Termék tartalma: Az E-mentes övezet rádiós táplálkozási rovat már ötödik éve ad hírt az élelmiszer- és táplálkozástudomány újabb felismeréseiről. Ez idő alatt sok ezer család életmód-változtatásában segített, emellett mind a műsor, mind az immár több mint húszezer példányban elkelt első kötet általános „véleményformáló erővé” lépett elő saját szakterületén belül.
A rovat az elmúlt évben is folytatódott, nem csökkenő érdeklődés mellett, így Sebestyén Balázs és Bio Gabi újabb riportkötetbe rendezték az első kötetből kimaradt, illetve az azóta elhangzott témákat. Meglepetésekkel is készültek: A könyvben újabb titkok kerülnek napvilágra az élelmiszeriparról, a reklámpszichológiáról és a tudomány egyéb rejtett fiókjaiból, amelyek a műsorban nem, vagy nem ilyen részletességgel hangozhattak el. Továbbra sem rejtik véka alá az egészségünket közvetlenül érintő kérdésekben véleményüket.
A kedves olvasó a második kötetben is beléphet a konkrétumok világába, ahol megismerheti az ok-okozati összefüggéseket, kézzelfogható válaszokat kaphat számos megfogalmazott vagy meg nem fogalmazott kérdésére:
– Hogyan készülnek az üdítőitalok, és milyen hatásai vannak az energiaitaloknak?
– Milyen változásokat okoz az élelmiszerben a főzés, a sütés, a hűtés vagy a fagyasztás?
– Melyek a jobb és a rosszabb csomagolóanyagok, és mit tudhatunk a PET-palackról?
– Mit jelent a magtáplálkozás és az ómega-3-korrekció?
– Milyen meglepő hírekkel szolgáltak a kutatók az aminosavak terén?
– Hogyan hatnak a fitokemikáliák, és minek köszönhető a vegán étrenddel kapcsolatos „pálfordulás” a szakmában?
– Mely vegyületek védik az agyi-idegi funkciókat?
– Miért különlegesek a csírák, és mit tudhatunk az étrenddel bevitt GABA hatásairól?
– Mit tehetünk a vas-, B12-, cink- réz-, és mangánhiány ellen, és miért hasznos az érzékeny gyomrúaknak az U-vitamin?
– Miért nevezik a sörélesztőt „táplálkozásbiológiai kincsesbányának”?
Mindezek mellett Balázs kérdezi Bio Gabit az otthoni konyhatechnikáról, a teflon- és zománcozott edényről, az étermérgezésekről, a homociszteinről, a homoktövisről, az aszalványokról vagy a bőr minőségét javító étrendről. A kényesebb témákat sem kerülik el, így előkerül a szójakérdés, a fitoösztrogének, a haspuffadás, a mikrohullámú sütő használata és sok más terület. Az összefüggések feltárása mellett külön hangsúlyt kapnak a könyvben a gyakorlati tanácsok is.
E második kötet szerves folytatása lehet az elsőnek, és továbbviheti a megkezdett szakmai-ismeretterjesztő munkát.
BESZÁLLÍTÓ
|
PILIS-VET BT.
|
KIADÓ
|
PILIS-VET
|
NYELV
|
MAGYAR
|
SZERZŐ
|
TÓTH GÁBOR
|
KÖTÉSTÍPUS
|
KEMÉNYTÁBLÁS
|
OLDALSZÁM
|
308
|